Kampeertenten: Quechua T6.3 XL Air 6 persoons kampeertent

Aangeboden: Quechua T6.3 XL Air 6 persoons kampeertent Prijs: € 250,00

Te koop wegens aanschaf nog grotere tent (meer slaapcabines nodig).

Deze tent hebben wij in 2009 aangeschaft en is afgelopen juli voor de derde keer opgezet, deze tent hebben wij destijds gekocht vanwege de drie slaapcabines, ruim binnen woongedeelte (bij eventueel slecht weer) en vanwege het snelle opzetten (tent staat in 40 minuten) op de video instructie van de leverancier is dat ook goed te zien.
Het gaat ons aan het hart om deze tent weg te doen daar hij nog zo goed als nieuw is en dit echt ons tweede huis was maar onze kinderen willen graag allemaal hun eigen slaap gedeelte, vandaar onze keuze.
Het is een zeer ruime tent waarmee ook ZEER goed te kamperen is als het even geen mooi weer is of regent. Wij hebben zelf altijd een klein straalkacheltje bij ons en die hebben we één avond nodig gehad en het was genieten zo in het huiskamertje.
De tent is nog in zeer goede staat en geen scheuren, reparaties of wat dan ook aan geweest.

Onderstaand wat gedetailleerde informatie omtrent de tent.

Gedetailleerde informatie



  • QUECHUA - Geschikt voor kamperende gezinnen van 6 personen die een tent met 3 binnententen zoeken en bij warm weer comfort en beschutting tegen insecten.
  • Samenstelling buitentent van polyester met PU-coating, binnentent van ademend polyester, grondzeil van polyethyleen, glasvezelbogen (11 en 12,7 mm diameter).
  • Onderhoudstips: 1 REINIGING-indien nodig kunt u tent met water en zeep reinigen en dan afspoelen (liefst met waterstraal). Vervolgens moet u de tent volledig laten drogen.2 HARSVLEKKEN-erg moeilijk te verwijderen: zodra tent droog is, krabt u (voorzichtig) aan de vlek terwijl u er aan de binnenkant een ijsblokje tegen houdt om de hars te verharden, zodat die gemakkelijker loskomt. 3 OPBERGING-berg de tent na gebruik of reiniging op. Let erop dat ze volledig droog is om vieze geurtjes en schimmel te voorkomen. Technische informatie


  • Woongedeelte - Reusachtig (10,5 m²/2,10 m hoog), comfortabel genoeg voor 6 personen, met opbergruimten aan weerszijden van de binnententen -- Vaste luifel = bij regen of afwezigheid moet men de luifel niet constant afbreken en terug opstellen, voorstuk dat gedeeltelijk of volledig geopend kan worden, zelfs als het regent.
  • Binnentent - 3 waterdichte slaapcabines/binnententen met een nog hoger comfort dan gewoonlijk dankzij de breedte van 1,60 m en de lengte van 2,30 m -- Ademend polyester -- 8 zakken aan de binnenkant + 4 zakken aan de buitenkant van elke binnentent.
  • Waterdichtheid - Zoals bij alle Quechua-tenten werd ook voor dit model veel zorg besteed aan de waterdichtheid, die in het laboratorium (VOLLEDIGE TENT onderworpen aan 200 liter/u/m²) en op het terrein werd getest. -- Buitentent van polyester met PU-coating -- Naden afgedicht met thermisch gelijmde stroken -- Grondzeil in polyethyleen 140 g/m².
  • Ventilatie en condensbeperking - Door de zeer doeltreffende verluchting blijft deze tent zeer aangenaam, zelfs bij warm weer, zowel overdag als 's nachts. -- Zeer grote gevoerde buitentent -- 1 groot verluchtingspaneel op elke binnentent, eenvoudig afsluitbaar, zowel van binnen als van buiten -- Geen opgesloten gevoel dankzij de 5 vensters die uitzicht naar buiten bieden.
  • Bescherming tegen insecten - De hele tent wordt gevrijwaard van insecten: Tweede muggengaasdeur op de hoofdingang en die van de binnententen -- Insectenwerend afdichtingszeil rondom de buitentent; laat lucht door, maar houdt insecten buiten.
  • Bogen - Uitstekende stabiliteit en stevigheid van de structuur: Glasvezelbogen van 12,7 mm voor het woongedeelte (11 mm voor de binnententstructuur). -- Al onze glasvezelbogen werden dubbel gecontroleerd op kwaliteit voor een perfecte breukvastheid.
  • Haringen - Uitstekende torsiesterkte (staal met een diameter van 6 mm).
  • Opstelling - Klassiek (koepelvormig woongedeelte) – Video met opstelinstructies beschikbaar op de page van quechua. Altijd veel complimenten ontvangen over deze tent en zelfs deze zomer een tourist die de tent wilde kopen maar die ging eerder weg dus dat was even niet mogelijk. De tent is nog geheel intact, geen scheuren, vlekken, of incompleet. Ik kan op verzoek nog wat fotoos van de vakanties sturen waar de tent op staat.
meer info


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken op Kampeertenten